perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kumpi nostaa enemmän penkistä: Timo Räty vai vammautunut paviaani?

Bodauksella on voimanoston kanssa vain vähän yhteistä, mutta silloin kun lajit yhtyvät, kyse on miesten välisestä sankaruuden etsinnästä, pinnallisessa ja perusteellisessa mielessä. Sankaruudella voidaan tarkoittaa vastuun ottamista yhteisössä sekä sen ymmärtämistä, että elämä on itsensä ylittämistä.

Missään tilanteessa sankaruuteen ei kuulu pienempien kiusaaminen tai toisten syyttäminen siitä, ettei penkistä noussutkaan niin paljon kuin piti. Epäonnistuminen otetaan vastaan hiljaisella arvokkuudella ja tietoisena siitä, että uusi mahdollisuus tulee vastaan seuraavassa liikkeessä tai treenissä. Jokainen sankari tietää, että itsensä ylittämisessä epäonnistuminen on vähintään yhtä tärkeää kuin onnistuminen.

Ennen kuin Timo Räty aloittaa penkkipunnerruksen, hän pyytää kuusi varmistajaa. Ei siksi, että Timo nostaisi erityisen suuria painoja vaan hän ei yksinkertaisesti voi nostaa ilman katsojia. Timo pukee penkkipaidan, rannesiteet, polvisiteet, nostovyön ja laittaa ranteisiinsa vielä vetoremmit roikkumaan. Tämän jälkeen hän asettuu tangon alle ja venyttää päkiänsä suurin piirtein rintansa kohdalle. Timo alkaa muistuttaa jyrkkää ja heikkoa C-kirjaimen muotoista kaarisiltaa.

Timo nostaa kuuden varmistajan voimin tangon pois telineestä kyynärpäät horjuen. Tanko lähtee laskemaan jo valmiiksi kahdenkymmenen sentin päässä olevaa rintaa kohti. Kaikki näyttää hyvältä kunnes tanko koskettaa rintaa ja nousee uudelleen noin viisi senttiä. Siihen se jäi. Kuusi varmistajaa auttaa tangon rauhallisesti takaisin telineeseen.

Timo nousee penkistä, irrottaa polvisiteet, rannesiteet ja nostovyön. Hän riisuu penkkipaidan, tiputtaa vetoremmit viereensä ja katsoo varmistajiinsa:

Minkä helvetin takia te autoitte?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti