perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kireys on parempaa sankaruutta kuin massa

Pääsiäisenä bodarit perinteisesti joutuvat ristiriitaisten tunteiden valtaan, kun katukuva pursuaa tavallista enemmän tyhjien kaloreiden symboleita. Bodarit voivat reagoida ristiriitaan antamalla itselleen armoa, jolloin he yleensä pitävät "diettiin muutenkin kuuluvan" a) hiilaripäivän b) hiilariviikon tai c) unohtavat ravitsemustietouden määräämättömäksi ajaksi eivätkä tapaa ihmisiä ennen kuin sixpacin rajat alkavat erottua loskalumen alta.

Rationaalisemmat pikkuklovnit saattavat määritellä suklaan oivalliseksi massan kasvattajaksi, jonka syöminen tukee suunnitelmallista lihasten kasvatusta. Oivalluksen jälkeen ei kannata enää muistuttaa suklaan ravintosisällön selkeistä puutteista, kuten lyhytketjuisista hiilihydraateista ja järjettömästä rasvan määrästä, vaan miettiä miksi massan kasvatus sinänsä olisi muutenkaan tärkeää bodarina olemisen kannalta?

Ajatusleikin voi aloittaa miettimällä aikamma sankarin ja antisankarin yhdistelmää Ramboa. Varsinkin kakkos- ja kolmososien fysiikka tuki täydellisesti Rambon toiminnallista sankaruutta. Äärettömän kestävä keskivartalo, tykinkuulaolkapäät ja kiipeämiseen sopiva selkä tekivät Rambosta voittamattoman vihollisen. Jalkojen piti olla juuri sellaiset, että niillä pystyy tarvittaessa potkasta kolmen sadan kilon painoiselta villisialta tajun kankaalle, mutta myös pinkaista Utain Boltin vauhdissa karkuun korealaisia kamikazelentäjiä.

Kannattaa myös pohtia läntisen maailman kovimman pään, Rocky Balboan menestyksen salaisuutta. Varsinkin Rocky III ja IV:ssa tulee selväksi, että hän ei voi voittaa yhtäkään todella kovaa vastustajaa ellei ole änkyräkireä. Rocky III:ssa Clubber Lang on huomattavasti kookkaampi kuin Rocky on koskaan ollut, mutta ei silti pärjää suonikkaalle ja nopealle Rockylle kuin päänaukomisessa. Rocky IV:ssa Rocky pystyy voittamaan steroidella uskomattoman voimansa hankkineen Ivan Dragon vain kehittyneellä laihdutusmenetelmällään, jota pystyy noudattamaan vain alkeellisessa treenimökissä Siperian vuoristossa. Varsinaisessa matsissa selostaja tituleeraa Rockya "keskisarjalaiseksi" koska ei voi uskoa Rockyn kireyttä.

Jean-Claude Van Damme on ollut jokaisessa roolissaan kohtuullisen pieni, mutta kireä ja hänen lihaksensa on aina valjastettu toiminnallisen sankaruuden välineiksi. Jean-Claude on itse sanonut liiasta massasta olevan vain haittaa, koska se jäykistää ja suurta ruhoa on raskasta kantaa. Olisi vaikea kuvitella yhdenkään ammattilaisbodarin, Kai Greenin lisäksi, ponnistavan spagaatista kolme ja puoli pahista tyrmäävään kurkipotkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti