perjantai 14. kesäkuuta 2013

Better Bodies -syndroomaan voi sairastua kuka tahansa

Better Bodies symboloi tällä hetkellä fitnesselämäntapaa.

Better Bodies oli viisi vuotta sitten vakavasti otettavien bodyurheilijoiden merkki, kuten melkein kaikki kuntosaliliikuntaan tarkoitut polyesterivalmisteet. Sitten kehonmuokkaus tunkeutui yksilön arkipäivän keskiöön ja kaikesta tuli fitnestä.

Kaikki eivät alkaneet kehonrakentajiksi mikäli sillä tarkoitetaan fitnesskilpailuja ja siihen tähtäävää harjoittelua, mutta lähes jokainen alkoi harrastaa Better Bodiesia ja vieläkin useampi tahtoi olla osa Better Bodiesin välittämää arvomaailmaa.

Nyt Better Bodies -vaatteet hankitaan ennen saliharjoittelun aloittamista, koska ilman Better Bodiesia on turha käydä salilla. Salilla ei nimittäin haeta parempaa kuntoa vaan vaikutelmaa kunnosta. Vaikutelma voi  syntyä vain ihmisten kanssa, jotka myös uskovat Better Bodiesiin: toisin sanoen kuntosalilla yhdytään arvoyhteisöön, jossa tavoitellaan tietynlaista elämää.

Better Bodies -ihminen tietää pystyvänsä tekemään itsestään vaikka Feenix-linnun jos treeni ja ravinteet ovat kohdillaan. Hän ei kuitenkaan halua tehdä itsestään mitä tahansa vaan ajan hengen mukaisesti tavoitellaan vaikutelmaa äärimmäisestä itsenäisyydestä ja riippumattomuudesta, voimakkuudesta, seksikkyydestä, hedelmällisyydestä, siittämiskyvystä ja aggressiivisista taipumuksista.

Samalla kun Better Bodies- ihminen kuvittelee tekevänsä itseään "omilla ehdoillaan", hän kytkeytyy laajemmin osaksi arvoyhteisöä, jossa Better Bodiesia on pakko ostaa lisää. Kuntosalivaatteiden hamstraus onkin sitä vähemmän työlästä kehonmuokkausta sillä yksi maastokuvioinen Better Bodies -toppi vastaa noin viittäkymmentä kyykkysarjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti