tiistai 20. elokuuta 2013

Halutaan olla viikinkiläskejä (julkaistu alun perin tammikuussa 2012, kun olin vielä harhaisen ideologian pauloissa)

Suomalaiset käyvät paljon kuntosaleilla. Miehet käyvät salilla edelleen enemmän kuin naiset, vaikka suhde on tasoittunut. Suomalaiset ovat myös Euroopan ja maailman mittakaavassa lihavaa väkeä. Hekin ovat lihavia, jotka käyvät salilla. Erityisesti he ovat lihavia, jotka käyvät salilla sillä lihaskuntoharjoittelu on liikuntamuotonsa takia hyvä tapa välttää urheilua.

Kansanterveydelle vaarallisin suomalainen salikävijä on niin sanottu viikinkiläski, joka ei ole saanut nimeään uljaan skandinaavisen soturikansan mukaan vaan edesmenneen kansanedustajan hittibiisistä, johon kiteytyy vapaapainijan koko itsetuhoinen ideologia. Viikinkiläski on salilla käyvä suomalainen mies, jonka painoindeksi on poikkeuksetta yli 30, ja joka ei osaa päättää tekeekö hän bodaus- vai voimanostotreeniä.

Kun viikinläskiltä kysyy harjoitteluun liittyvistä päämääristä, hän muistaa kertoa, ettei varsinaisesti diettaile, koska silloin voimatasot tippuvat ja laihdutus on muutenkin homojen hommaa. Samaan aikaan hänen treenijakonsa on kuitenkin tehty lihaskasvua ajatellen ja niiden pakollisten penkkikakkosten lisäksi viikinkiläski muistaa aina pumpata loppuun kolme viidentoista toiston sarjaa tuhoten täysin treenin mahdolliset tuotot voiman eri muotoihin.

Viikinkiläski treenaa yleensä aivan liikaa ja rasittaa jatkuvasti samoja lihaksia. Tämän vuoksi hän yleensä satuttaa säännöllisesti a) olkapäänsä tai b) selkänsä. Todellisuudessa viikinkiläski ei pääse treenaamaan kuin osan vuotta, vaikka lisää kalorinsaantiaan läpi vuoden. Viikinkiläski selittää ylensyöntiä lihas- ja voimankasvun logiikalla, mutta oikeasti viikinkiläski on vain välitön ihminen. Viikinkiläskin on vaikea sitoutua pitkäaikaisiin päämääriin ja hänen salilla käymisensä tarkoitus on lepyttää suomalaismaskuliinista syyllisyydentuntoa. Miesten kuuluu nimittäin lunastaa itsensä salilla koska esim. kirjastossa se on hyvin vaikeaa.1 kommentti: