maanantai 15. heinäkuuta 2013

Miksi bodareiden ulkonäköä ei kehuta?

Seurailin Suomen suurimpien miesbodareiden facebooksivuja sillä halusin tietää minkälaista palautetta he saavat ihmisiltä. Odotin, että kauneuskilpailuihin tähtääville miehille kerrottaisiin avoimesti, mitkä kehon osat ovat riittävän kauniita ja mitkä taas rumia. Kehonrakentajat jos ketkä olisivat kiitollisia juuri ulkonäköön kohdistuvasta arvostelusta.

Jouduin pettymään karvaasti. Suomen isoimmat bodarit eivät olleet saaneet vuolaita kommentteja ulkonäöstään. Vaikuttavin ja yksityiskohtaisin adjektiivi oli vertailuaineistossani "Hyvä".

Sen sijaan 70 - 80% vastaajista halusi kiittää bodaria tämän tekemästä työstä:

"Vaatii paljon työtä ja nimenomaan omistautumista asialle, että saa vuodessa omaan heikoimpaan lihasryhmään selvän kehityksen"

"Good work bro" 

"Käytti tai ei kovan duunin vaatii"

"Kova työ palkitaan aina"

"En pystyisi samaan"

"Kuinka joku jaksaakin tehdä noin paljon töitä"

Tärkeintä kommentoijille oli huomioida kuinka kauniin ulkonäön saavuttaminen vaatii työtä, ei kaunis ulkonäkö itsessään.

Ei keskitytä siihen, että homoeroottisen vireen pelko estää suomalaisia miehiä kommentoimasta vuolaasti toisten miesten ulkonäköä vaan kysytään miksi työn tekeminen on kauneuden saavuttamisen kannalta kaikkein tärkeintä?

Koska lihasten kauneus saa merkityksen työn kautta, joka on toiminnallista kykyä saada aikaan asioita.

Ihmisten pitäisi kehua juuri bodareiden ulkonäköä, mutta he päätyvät kommentoimaan ulkonäkön taustalla olevia sankaritekoja, joita ilman lihaksikas vartalo on arvoton.1 kommentti: