perjantai 27. syyskuuta 2013

Bikinifitness pakottaa muutkin ottamaan silikonit

Isot tissit ja rasvaton keho sopivat huonosti yhteen. Kyseessä on paljon työläämpi yhdistelmä kuin naiset ja isot lihakset. Silti tai siksi naisten kehonmuokkauskilpailuissa vaaditaan tätä hullunkurista ominaisuusparia, jonka tarkoituksena on pitää naiset naisina. Tissit lihaksilla on yhdistelmä, jossa ensimmäinen peittää jälkimmäiset. Kun fitnesskilpailija hankkii silikonitissit, hän vie uudelle tasolle ilmiön, jota voi kutsua naisellisuuden rakentamiseksi.

Naisellisuuden rakentaminen edellyttää, että naiseksi luokittelu ei riitä vaan naiseksi tullaan ominaisuuksien kautta, joita kaikilla naisilla ei ole. Modernit nuoret naiset ylläpitävät naiseuttaan siihen kuuluvien toimintojen ja ulkoisten tuntomerkkien kuten meikkaamisen, kälättämisen ja tekoripsien kautta, mutta fitnesskilpailijat vievät rakentamisen tälläkin osa-alueella pidemmälle. Arkipäiväisten performanssien sijaan he muistuttavat naisellisuuden olevan sittenkin luuta, nahkaa, läskiä ja silikonia eli materiaa. 

Silikonitissit ovat jatkuvasti yleistyneet Suomen kehonmuokkauskisoissa ja tämän vuoden Fitness Expon Bikinifitness -sarjan kuusi parasta näyttivät tältä:

Eri sarjoissa painotetaan eri osa-alueita, mutta silikonit ovat yleistyneet Body Fitness -sarjoissakin. Ennen kaikkea kyse on rakennetun naisellisuuden idean yleistymisestä, jolloin kilpailijat saavat tehdä enemmän töitä näyttääkseen ensin naisellisilta ja sitten lihaksikkailta. Nämä kaksi kategoriaa ovat erillisiä menestymisen kategorioita, joista voidaan tehdä omat projektit. Naisellisuuden rakentamiseksi väsätään "saliohjelma", johon kuuluvat silikonitissien hankkiminen ja muut kauneuskirurgiset operaatiot.

Naisellisuuden rakentamista ei ole keksitty kehonmuokkauskisoissa, mutta siellä ideaa tehdään hyväksyttäväksi, kun naiset kilpailevat yhä enemmän siitä kuka edustaa parhaiten naisellisuutta. Bikinifitnesskilpailija on rakennetun naisellisuuden arkkityyppi, johon tavallisten naisten on helpoin samastua. Siksi bikinifitneskilpailijoiden antamat "terveysvinkit" siirtyvät nopeammin naisten omalle ostoslistalle kuin esimerkiksi yleisurheilijoiden mielipiteet.

Bikinfitnesskilpailjoiden näkyvin vinkki on naisellisuuden rakentaminen vaikuttavuuden pohjalta. Silikoneilla saadaan enemmän naisellisuutta kuin tekoripsillä ja peppuimplanteilla taas melkein yhtä paljon kuin silikoneilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti