lauantai 7. joulukuuta 2013

Testaa oletko kehonmuokkaaja vai urheilija!

Personal Trainerit hankkivat asiakkaita kertomalla kuntosaliikunnan olevan monipuolista, vaikka ihmiset joutuvat aina valitsemaan harjoittelufilosofiansa. Kuntosaleilla voidaan havaita kaksi toisistaan poikkeavaa ihmisryhmää: kehonmuokkaajat ja urheilijat. Näiden ihmisryhmien maailmankuvat ja arvot eroavat toisistaan, ja liikunta merkitsee heille eri asioita.

Monet haluavat väittää, etteivät kuulu kumpaankaan ryhmään vaan muokkaavat samaan aikaan kehoaan ja harrastavat urheilua. Klovni on ennenkin todennut, miten näiden maailmankuvien kesken valitaan aina, vaikka se ei olisi tietoista.

On hyviä tapoja testata omaa sitoutumistaan ja klovni onkin koonnut joukon kysymyksiä, jotka selvittävät sinun liikuntasitoutumuksiasi. Lopussa on kaksi erilaista tulosta, jotka kertovat oletko:

vai 

Vastaa intuitiivisesti ja perusta vastaukset käyttäytymiseesi. Älä peilaa unelmaminääsi. Syillä ei ole väliä ja voit vastata vain kyllä tai ei. Laske lopuksi a-kirjaimet yhteen saadaksesi tuloksesi!

1. Kuntosaliliikkeet tulee tehdä hitaasti ja hallitusti vammojen välttämiseksi ja vaikutuksen maksimoimiseksi

a) kyllä
b) ei

2. Treenaat säännöllisesti (kerran viikossa tai useammin) liikkuvuutta (ei tarkoita venyttelyä)

a) ei
b) kyllä

2. Sinulla on lihasten mukaan jaettu treeniohjelma

a) kyllä
b) ei

3.  Laitteilla tehtävät liikkeet auttavat täydentämään "isojen liikkeiden" vaikutusta tai ovat muuten vain hyödyllisiä tavoitteidesi kannalta

a) kyllä
b) ei

4. Harjoittelusi kannalta tärkeimpiä kysymyksiä on, mihin lihakseen liikkeet kohdistuvat

a) kyllä 
b) ei

5. Peilaat vartaloasi päivittäin

a) kyllä 
b) ei

6. Käytät säännöllisesti hyväksesi rasvanpolttosykettä

a) kyllä
b) ei

7. Sinulla on enemmän kuin kaksi Better Bodies vaatekappaletta

a) kyllä 
b) ei

8. Kun näet lihaksikkaan ihmisen, mietit välittömästi mitä lisäravinteita hän syö

a) kyllä
b) ei

9. Harjoittelet usein räjähtävyyttä ja koordinaatiota

a) ei
b) kyllä 

10. Liike on sitä mielenkiintoisempi, mitä monimutkaisempi se on 

a) ei
b) kyllä

11. Isompia kuormia, pidempiä matkoja, nopeammin?

a) ei 
b) kyllä

12. Kuntosaliharjoittelun tulee mukailla todellisen elämän tilanteita ja liikeratoja

a) ei
b) kyllä

13. Kunto, jonka voi päätellä päältä, ei ole harjoittelusi päämäärien kannalta olennaista

a) väärin
b) oikein

14. Olet ystäväsi kanssa vuorilla kävelyllä. Ystäväsi näkee keskisuuren vuoren ja ehdottaa kiipeämistä vuoren nyppylälle. Idea on järjetön,  koska kiipeäminen tulee kestämään tunteja ja olemaan harjoitteluhistoriasi kovin koettelemus. Olet treenannut jalkojasi edellisenä päivänä ja ne ovat "pumpissa". Lähdetkö yrittämään?

a) ei
b) kyllä

15. Olet ystäväsi kanssa metsässä kävelyllä. Ystäväsi näkee näkee keskisuuren ja rosoisen puun, joka on täydellinen kiipeämiseen. Et ole koskaan ennen kiivennyt puuhun. Lähdetkö yrittämään: 

a) ei
b) kyllä 

a-vastauksia 10 - 15 kpl

Olet kehonmuokkaaja. Tiedostetut tai tiedostamattomat tavoitteesi liittyvät lihasten kasvattamiseen, laihduttamiseen ja kehon ulkoisten olosuhteiden muuttamiseen. Muut harjoittelun osa-alueet ovat alisteisia kehonmuokkauksen päämäärille etkä arvosta aidosti kehon kymmentä toiminnallista funktiota. Suhteesi maailmaan on esteettinen ja välitön, vaikka kuvittelet tekeväsi suunnitelmia kehosi varalle. Unelmasi on elää pysäytetyssä hetkessä peilin edessä samalla kun muut hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet.

a-vastauksia 7 - 9 kpl

Elät itsepetoksessa. Olet todellisuudessa kehonmuokkaaja, mutta et ymmärrä harjoittelumotiiveitasi vaan kuvittelet voivasi harjoitella kahdessa maailmassa samaan aikaan. Luet Muscle & Fitness -lehteä yhtä paljon kuin kehonmuokkaaja. Olet 2-vuotias tai sekaisin.

a-vastauksia 0 - 6 kpl

Olet urheilija. Harjoittelusi tavoitteet ovat toiminnallisia ja arvostat tekemistä itsessään. Suhtaudut ulkonäköön harjoittelun tavoitteina välinpitämättömästi tai pidät kehonmuokkausta kestämättömänä. Elämä on sinulle itsensä kehittämistä etkä halua koskaan eläkkeelle. Supermiesideologiasi rikkoo paikkojasi usein, mutta väität urheilun olevan silti terveellistä. Unelmasi on voittaa kaikki typerissäkin lajeissa, joita et arvosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti