sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Naisten treenimuoti on parempaa kuin miesten

Kehonmuokkaajille tarkoitetut vaatteet ovat vahvasti sukupuolittuneita. Naisten vaatteet ovat tehty koreilua ja esittelyä varten, kun miehille myydään liian isoja ja värittömiä rytkyjä, jotka korostavat millaista massaa tahansa. Naisille tehdyt vaatteet noudattavat siis paremmin kehonmuokkauksen logiikkaa, kun miesten vaatteet estävät miehiä omaksumasta harrastuksensa maailmankuvaa. 

Kehonmuokkauksen kannalta johdonmukaisia naisille tarkoitettuja treenivaatteita käytetään koko ajan enemmän ja valikoima paranee vuosi vuodelta. Tässä esimerkkejä tämän hetken kuumimmista kuteista:


Esimerkit ovat suomalaisen salimuodin ääripäästä eivätkä useimmat naiset halua vieläkään noudattaa bodauksen puhdasta itsensä esittelyn logiikkaa vaan he pyrkivät tarkoituksella peittelemään itseään ja korostamaan kehonmuokkauksen luonnetta "urheiluna" tai terveellisenä elämäntapana.

Miehille tarkoitettuja kehonmuokkaukseen sopivia vaatteita on vähän ja samat hillityt kaavut ovatkin muotia vuodesta toiseen:Klassikoksi muodostunut vaatemerkki Gasp nautiskelee ylisuurten vaatteiden peittelyn logiikalla ja muistuttaa, että miehille on olemassa vain yksi väri silloinkin, kun se väri muuttuu. Gasp on bodausvaatteiden pastelli ja naisellisuutta häpeävien mörrimöykkyjen vakiokalustoa. Thor Steiner on tullut mukaan täsmälleen yhtä tylsillä, mutta vähän niukemmilla jokamiehen paidoilla, jotka on leikattu suoraan T-paitamuotista.

Trikoita suomalaiset bodarimiehet eivät juuri käytä ja siksi Better Bodiesin on pitänyt lisätä jo valmiiksi tavallisiin mustiin housuihinsa miehekkyyttä korostava maastokuvio. Värillisiä miesten trikoita on turha metsästää yleisimmistä mallistoista.

Naisten osalta Suomen markkinat ovat kaukana muun maailman tasosta, jossa kehonmuokkauksen itsensä esittelyn logiikka ei ole yhtä ristiriitainen ilmiö. Siksi esimerkiksi rapakon takana on helpompi pitää esittelyyn sopivia vaatteita:


Naiset eivät käytä Suomessa tällaisia asusteita, koska niissä esitellään 'liikaa'. Näin voidaan ajatella, kun ei haluta hyväksyä, että kehonmuokkauksessa on kyse itsensä esittelystä. Samalla juututaan kivuliaisiin päänsisäisiin noidankehiin, jossa oma pinnallinen harrastus pitää oikeuttaa syvällisillä syillä. Psykologisten ongelmien välttämiseksi kehonmuokkaajan pitäisi heti harrastuksensa alussa uusia vaatekaappinsa ja heittää pois kaikki löysät ja peittävät vaatteet. Miehille se on vaikeampaa kuin naisille.

Kaikista isoimmat miesbodarit ovat osanneet leikitellä itsensä esittelyllä ja käyttää groteskeja ja paljastavia asuja: 


Silti heidänkin itsensä esittely on usein ansaittu massan tuomalla oikeutuksela. Silloin kyse ei ole enää esteettisestä itsensä esittelystä vaan tulosten esittelystä. Suomalaiset miesbodarit puhuvat aina mieluummin tulosten saavuttamisesta kuin kuvailevat lihasten kaarien kauneutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti